Гърция подкрепи гаранциите за сигурност на Украйна. Тя стана четиринадесетата страна,

...
Гърция подкрепи гаранциите за сигурност на Украйна. Тя стана четиринадесетата страна,
Коментари Харесай

Гърция се е присъединила към гаранциите за сигурност на Украйна

" Гърция поддържа гаранциите за сигурност на Украйна. Тя стана четиринадесетата страна, която се причисли към декларацията на Г-7. Това е съобщил ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак в Telegram, съобщи РБК–Украйна .

" Благодаря на народа и държавното управление на Гърция, която стана 14-ата страна, която се причисли към Вилнюската декларация на Г-7 в поддръжка на Украйна. Броят на страните, които са подготвени да вземат участие в обезпечаването на способността на Украйна да се пази и да предотврати повторна експанзия ", е написал Йермак.

Ръководителят на кабинета на президента на Украйна е добавил, че страната продължава да работи с сътрудниците. Според него " предстоят още положителни вести ".

Гаранции за сигурност 

Украйна чака западните страни да дават гаранции за сигурност на страната. Те са нужни, с цел да се избегне повторна офанзива от страна на Русия в интервала след края на войната и преди Украйна да стане член на НАТО, напомня РБК-Украйна.

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която се организира при започване на юли, страните от Г-7 подписаха взаимна декларация. Тя планува дълготрайна поддръжка за Украйна в областта на сигурността и стопанската система.

По-рано е обявено, че 13 страни към този момент са се включили към гаранциите за сигурност, а канцеларията на президента на Украйна е преговаряла със Съединени американски щати и Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР